Google Analytics: Wat valt er allemaal te zien?

 

Bijna elke website heeft de code van Google Analytics wel op zijn of haar website (laten) installeren. Op het begin begon je enthousiast het menu en alle dashboards te bekijken, maar wist je niet goed wat je ermee aan moest. Behalve dan kijken hoeveel bezoekers je had op je spiksplinternieuwe website. Maar ook dat is nu redelijk stabiel of met een stabiele groei en niet meer zo spannend. Er dat terwijl er zoveel te zien in is Google Analytics! Vandaag ga ik je laten zien waar je moet kijken en hopelijk verovert Google Analytics zo weer een plekje in je agenda.

Homepage

Om bij het begin te beginnen en meteen de nieuwste feature van Google Analytics aan te stippen: de Homepage. Een pagina die nieuw is en een overview geeft van veel gebruikte statistieken in GA. Sommige items spreken voor zich dus ik licht er maar hier één toe. De statistiek over Gebruikers Loyaliteit vind ik erg interessant. Dit is een een metric die je al heel lang kon samenstellen maar dat GA het voor jou in een grafiek heeft gezet heeft wat mij betreft echt meerwaarde. Let wel op dat je hier niet teveel waarde aan hecht als jouw website geen terugkerende gebruikers nodig heeft, bijvoorbeeld als je maar één product verkoopt.

Homepage analytics

Gebruikersstroom

Hoe bewegen jouw klanten zich over je website? Dit kan je zien in het menu via Doelgroep > Gebruikersstroom. Leg deze pagina eens naast je website en volg het pad dat de grootste groep maakt. Komt dat overeen met het pad dat je wilt dat ze volgen? Zo nee, kijk dan waardoor dit kan komen. Bijvoorbeeld: komen je klanten vaak op een pagina waar je je over verbaast? Wellicht trekt die pagina op je website erg veel aandacht en leidt dit klanten af van andere informatie op je website. GA heeft sommige pagina’s ook voor je gebundeld. Bijvoorbeeld alle pagina’s die beginnen met /profiel of /blog. Handig!

Gebruikersstroom

Search Console

Je kan je Google Analytics account ook koppelen aan webmaster tools van Google. Via https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl kun je jezelf aanmerken als Eigenaar van je website. Vervolgens via GA > Acquisitie > Search Console worden er gegevens verzameld over je organische resultaten. Hierdoor kan je ook zien welke bestemmingspagina Google hoe vaak in de zoekresultaten heeft laten zien. Dat is inclusief wanneer een gebruiker er niet voor heeft gekozen op jouw resultaat de klikken. Ook niet onbelangrijk is wat de gemiddelde positie was van een bepaalde bestemmingspagina. Een hogere positie resulteert in meer website bezoeken en is dus een belangrijke statistiek om in de gaten te houden. Koppel dus gauw je account zodat je straks nog meer informatie hebt over hoe je website presteert.

Google Search Console

Multi-channel trechters

De laatste metric die ik graag met je wil delen geeft inzicht in het aankoopproces van je gebruiker. Je kan deze vinden via Conversies > Multi-channel trechters > Vertraging. Op deze pagina vind je terug hoeveel dagen gebruikers erover doen voordat ze converteren. Stel dat een gebruiker op dag 1 je website bezoekt en een product ziet wat hem interesseert. Hij leest de informatie en verlaat vervolgens je website zonder het product te kopen. De volgende dag heeft hij besloten het product te kopen en bezoek je website weer en koopt het product. Dit kan je analytics lezen als een vertraging van 1 dag. Met deze functie kun je er dus achter komen hoe lang jouw aankoopproces duurt en meer inzicht krijgen in het gedrag van je klanten.

Multichannel

Als je deze metrics nog niet gebruikte lijkt me dit een goed moment om ze eens te bekijken en zo nog meer te weten te komen over hoe klanten je website gebruiken. Als je weet waar je moet kijken bevat Google Analytics namelijk erg veel bruikbare informatie!

 

Lees ook...

Bekijk alles