Lokale vindbaarheid in Google

 

Indien nieuwe klanten op zoek zijn naar jouw bedrijf, wil je natuurlijk wel dat ze je kunnen vinden. Stap 1 is een website afnemen zodat klanten je ook op het internet kunnen vinden. Het hebben van een website verhoogd niet alleen je zichtbaarheid, maar je straalt hierdoor ook meer betrouwbaarheid uit naar je klanten. Vervolgens moet je website ook te vinden zijn in Google, de meest gebruikte zoekmachine in Nederland en Europa. Een gemakkelijke gratis manier om jezelf te laten zien in door middel van Google My Business, hieronder ga ik je uitleggen wat Google My Business is en hoe je het kan gebruiken om jezelf beter zichtbaar te maken.

Online visitekaartje

Google My Business, oftewel Google Mijn Bedrijf, zorgt onder andere voor de informatie rechts van de zoekresultaten. Zoals je ziet laat Google hier indien aanwezig onder andere een plattegrond, je adres, openingstijden en telefoonnummer zien. Zie het als een soort online visitekaartje die je aan al je potentiële klanten uitdeelt.

google mijn bedrijf voorbeeld

Maar niet alleen in de zoekresultaten, maar ook in bijvoorbeeld Google Maps kan jouw bedrijfsinformatie worden weergeven.

bedrijf in google maps

Recencies

Indien je Google My Business goed hebt ingesteld, zie je ook dat klanten op je profiel recensies kunnen achterlaten. Door de sterren val je nog meer op! Vraag aan tevreden klanten of ze je willen beoordelen zodat ze andere klanten kunnen overhalen om contact met je op te nemen. Op dit moment worden de sterren weergegeven indien er 5 of meer recensies zijn geplaatst. Zorg er dus voor dat je minimaal 5 recensies verzameld.

Aan de slag!
Het instellen van al deze informatie doe je via Google My Business: https://www.google.com/business/. Klik op ‘Start Now’ en je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je de informatie van jouw bedrijf kan invullen. Hoe meer informatie je invult, hoe beter je klanten informeert over jouw bedrijf.

TIP: Vergeet zeker niet je telefoonnummer in te vullen. Indien een potentiële klant op zijn of haar mobiele telefoon zoekt kan ze vanuit Google met één druk op de knop je meteen bellen.

Succes met het maken van jouw online visitekaartje via Google My Business!

 

Lees ook...

Bekijk alles